Jak poradzić sobie z luką kompetencji na rynku pracy? Przykład współpracy działu HR z biznesem
Kategoria:
Training and Development
Data:
25-09-2024-12:00
Godzina:
11:00-12:00
Jeżeli brakuje Wam Pracowników z określonymi umiejętnościami - czy to problem? Jasne, że nie - bo HR to ludzie i nieokreślone możliwości. Chcemy Wam przedstawić projekt dotyczący pozyskania Technologów w zakresie produkcji artykułów spożywczych, a także Pracowników odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności. To projekt od A do Z, gdzie Dział HR odegrał kluczową rolę Partnera Biznesowego dla całej organizacji. To projekt pokazujący jak ważną rolą jest rozwój Pracowników i jak HR może zapełnić luki w przypadku braku określonych kompetencji na rynku pracy.
O czym będziemy rozmawiać?
- Jak przygotować się do projektu
- Mentoring, coaching czy warsztaty - najefektywniejsze formy rozwojowe dla Pracowników
- Szum wokół projektu - to nie tylko warsztaty edukacyjne, ale i marketing, PR, organizacja, materiały
- Niepowodzenia i zagrożenia - nieuniknione, ale wyciągamy wnioski
Waldemar Zyśk
Dyrektor Działu HR i Organizacji w GOBARTO S.A.
Dyrektor Personalny zorientowany na zwiększenie efektywności biznesu i procesów w firmie z uwzględnieniem zasobów ludzkich, wdrażanie rozwiązań zwiększających zyskowność, optymalizację kosztów osobowych i obciążeń podatkowych. Twórca projektów i procedur wspierających podejmowanie decyzji na szczeblu operacyjnym i strategicznym oraz zwiększających konkurencyjność organizacji. Zorientowany na CZŁOWIEKA – człowiek w centrum uwagi. Ekspert w optymalizacji procesów HR ze szczególnym uwzględnieniem procesów rekrutacyjnych i rozwojowych oraz procesów w zakresie kadr i płac. Profesjonalista w budżetowaniu. Dynamiczny i wysoko wykfalifikowany manager z bogatą wiedzą w zakresie HR, prawa pracy, ZUS, podatków, PFRON, ZFŚS. Team Leader z umiejętnością efektywnego prowadzenia i motywowania zespołu do osiągania ambitnych celów. Współpracę z pokoleniem „Z” uważa ze ważny element zarządzania ZZL i budowania kultury organizacyjnej. Zakochany w swoim Buldogu Francuskim.